WIKI

Channel Strategie

Wat is een channel strategie?

Er zijn enorm veel mogelijkheden om als merk in contact te komen en te blijven met klanten: een corporate website, actiesite, e-mailmarketing, zoekmachine marketing, blog, offline media en verschillende social media. Maar hoe worden al deze kanalen ge├»ntegreerd? Door middel van een channel strategie, ook wel kanaalstrategie genoemd.

Het is belangrijk dat de klant een consistente ervaring geboden wordt binnen alle gebruikte kanalen. Om succesvol multi-channel te communiceren is een channel strategy nodig die past bij de doelgroep, branche en organisatie.

Een channel strategie beschrijft welke social media kanalen het beste bij de organisatie passen en hoe deze geïntegreerd dienen te worden met de overige communicatiekanalen. Daarnaast wordt ook aangegeven op welke manier de klant door deze verschillende kanalen geleid wordt en hoe hij of zij op een eenduidige manier wordt benaderd. Het doel van de channel strategie is immers om klanten een optimale gebruikerservaring op alle kanalen en devices te bieden.

Geschreven door Frank Daamen Partner & Online Marketeer