BLOG

Kentico Connection Brno: Introducing Kentico 9

29 juni 2016

Brno, Tsjechië – Bijna 250 jaar geleden speelde Mozart op deze dag met zijn symfonie in het Reduta Theatre in Brno. Het markante gebouw is het oudste theater van centraal Europa en is deze week het decor van Kentico Connection 2015. De conferentie is de grootste Europese bijeenkomst van gebruikers en partners van Kentico.

In deze blog geef ik, vanuit Brno, een verslag van Kentico Connection en de nieuwe functies en mogelijkheden van Kentico 9.

Multichannel strategie en Kentico EMS

John presenteert in de Marketing Track wat het belang is van een goede multichannel marketing strategie en hoe Kentico EMS hierbij helpt. Aan het begin van de sessie wordt iedereen getrakteerd op een Chocolab51 in twee verschillende kleuren. Een smaakvolle gesegmenteerde A-B test die zeer gewaardeerd wordt door alle bezoekers. Tijdens de sessie vertelt John over de Online Marketing Trends in 2016 en laat een scenario zien waarbij een multichannel strategie gemapt wordt op Kentico EMS. Aan het einde van de sessie wordt het publiek getrakteerd op een Oculus Rift demo.

Wil je de presentatie bekijken, dan kun je hem hier bekijken.

 

Kentico 9: Revolution not Evolution

Vandaag is de wereldwijde introductie van Kentico 9. Het vernieuwde platform van Kentico beschikt over verschillende nieuwe features voor het sneller ontwikkelen en implementeren van websites, het vereenvoudigingen van de productie van gepersonaliseerde content en het verschaffen van kennis en inzichten uit marketingcampagnes.

Geïntegreerd Campagne Management

Bedrijven kunnen tegenwoordig probleemloos gegevens verzamelen en hebben hierdoor zelfs te maken met een overvloed aan data. De nieuwe uitdaging is inzichten te halen uit data en hier vervolgens actie op te ondernemen. Dat wil zeggen: het creëren, beheren en evalueren van campagnes op basis van binnenkomende gegevens. Met Kentico 9 is dit alles mogelijk vanaf één uniform dashboard. Campagnes zijn hierdoor eenvoudiger in Kentico EMS te ontwerpen en te beheren en zakelijke doelstellingen zijn eerder te bereiken. De nieuwe rapportage-engine is niet alleen toegankelijk voor campagnemanagement, maar ook voor e-mailmarketing.

Continuous Integration

Handmatig veranderingen aanbrengen en publiceren is niet alleen traag, maar is ook onbetrouwbaar en leidt vaak tot knelpunten. In Kentico 9 zijn die handmatige ingrepen niet meer nodig en ontwikkelaars hoeven zich zodoende niet te storen aan synchronisatieproblemen of het handmatig verplaatsen van wijzigingen van de ene productieomgeving naar de andere. De nieuwe Continuous Integration Solution is gericht op een eenvoudige implementatie, is betrouwbaar en volledig geautomatiseerd. Hierdoor kunnen nieuwe veranderingen efficiënter dan ooit tevoren gepubliceerd worden. Het voorziet in continuous delivery, vermindert de behoefte aan handmatige implementatie, zorgt voor een soepeler detectie van integratieproblemen en vermindert en voorkomt zelfs fouten en verlies van gegevens. Alles bij elkaar heeft dit lagere ontwikkelingskosten tot resultaat.

Verbeterde Web Farm Ondersteuning

Kentico 9 is geoptimaliseerd voor cloud-implementaties. Een verbetering zoals autoscaling-ondersteuning kan ieders leven vereenvoudigen, door het proces te automatiseren zodat men er niet naar hoeft om te kijken. Het systeem reageert op de omgeving bij up- of downscaling, waarbij de hoeveelheid administratie die bedrijven moeten doen in web farm scenario’s wordt geminimaliseerd.

Kentico Draft

Kentico Draft moet een einde brengen aan de vertraging die vaak (onnodig) wordt opgelopen tijdens de ontwikkeling van een website of e-commerce traject (strategie, design, ontwikkeling, content en marketing). Het voordeel van Kentico Draft is dat je veel eerder in het proces kan starten met het plaatsen van content. Als de (content)strategie gedefinieerd is kan gestart worden met het (her)schrijven en reviewen van content in Kentico Draft. De content marketeers hoeven nu niet te wachten met het verwerken van content in Kentico CMS. Wanneer de HTML staat en de verschillende page types zijn aangemaakt kan de content vanuit Kentico Draft direct geïmporteerd worden in Kentico CMS. Meer over Kentico Draft kun je hier vinden.

Geschreven door Pascal Adriaansen Design & Development