BLOG

Succesvolle Magento 2 migratie

11 juli 2017

De klok begint te tikken. De ondersteuning van Magento 1 loopt nog slechts tot november 2018. Dan moet je webshop toch écht over zijn naar Magento 2. Innovatie drijft ons en dat is de reden dat halverwege 2016 onze eerste Magento 2 shop live stond. Dit proces hebben we volledig geoptimaliseerd en geeft ons en jou de voorsprong in e-commerce. Time to market? Slechts 30 dagen!

Voor de duidelijkheid: we hebben het hier niet over een Magento upgrade naar Magento 2 (zoals je gewend bent van bijvoorbeeld een upgrade van Magento 1.8 naar 1.9). Het is een compleet vernieuwd e-commerce platform waar een aparte installatie voor nodig is. Daarom is een stappenplan om Magento te migreren geen overbodige luxe.

Stappenplan voor een succesvolle Magento 2 migratie

 1. Inventarisatie
  Samen kijken we welke modules, integraties en maatwerk je huidige webshop heeft. Mogelijk nemen we je Magento 1 shop in beheer om hem te leren kennen. We bespreken vervolgens nieuwe wensen en functionaliteit. Dit geeft ons een goede basis om een duidelijke offerte te maken zodat je precies weet waar je aan toe bent. 

 2. Start ontwikkeling
  We gaan aan de slag met het opzetten van de nieuwe Magento 2 webshop. We implementeren de gewenste modules en congureren de webshop. Vervolgens gaan we aan de slag met design en lay-out.

 3. Datamigratie
  We migreren je huidige data. Attributen, categorieën, producten, klanten en orders worden gemigreerd naar de nieuwe omgeving. Na deze migratie zitten we samen, verwerken we feedback en volg jij en of je collega’s een training in Magento 2.

 4. Testen
  Voordat we live gaan testen we de gehele omgeving goed door. We checken performance, snelheid, redirects, betalingen en analyseren de gehele webshop. Daarnaast heb jij de mogelijkheid om alles nog een keer goed door te testen.

 5. Live in 30 dagen!
  We migreren de laatste nieuwe data van je oude webshop. Hierna zetten we je nieuwe webshop live. Binnen 30 dagen ben je over op Magento 2. Taart, champagne en felicitaties volgen van ons en van jeklanten!

 6. Support en updates
  We laten je natuurlijk niet aan je lot over. Zo zullen er altijd vragen zijn, nieuwe wensen komen en ontstaat er voortschrijdend inzicht. Onze solution managers helpen je graag en reserveren tijd voor periodiek overleg en updates binnen Magento.

LAB51 is jouw e-commerce partner

Heb je momenteel een Magento 1 webshop en wil je overstappen naar Magento 2? Neem dan vrijblijvend contact op om eens te praten over de mogelijkheden. 

Onze passie is het mooiste van mens en technologie met elkaar verbinden. Wij geloven in het kiezen van bewezen oplossingen uit de markt boven maatwerk. Hierdoor kunnen we sneller en eciënter handelen. Kom een keer langs in ons lab en je zult zelf ervaren dat wij jouw e-commerce partner zijn die je verder helpt.

Geschreven door Frank Daamen Partner & Online Marketeer