BLOG

Transsmart: Slimme verzendsoftware

28 maart 2018

Uw gehele logistieke proces van aankoop tot en met aflevering, inzichtelijk, flexibel en goedkoop. Met Transsmart is het mogelijk. Bij LAB51 maken we gebruik van Transsmart. Transsmart is een slimme verzendsoftware om het logistieke proces van uw bedrijf te automatiseren. Tijdens het verzenden van pakketten en pallets is de vervoersinformatie beschikbaar voor alle partijen in de keten. Door Transsmart te koppelen met uw Magento 2 webshop, heeft u geen omkijken meer naar uw verzendingen. Wissel automatisch gegevens uit tussen Transsmart en Magento 2 door de programma’s te laten koppelen door LAB51. 

Speciaal voor Magento 2: SmartConnect

Speciaal voor Magento 2 heeft Transsmart een module gebouwd: SmartConnect. Met SmartConnect koppelt u uw vervoerders rechtstreeks vanuit Magento 2 aan de check-out van uw webshop. U bepaalt zelf welke vervoerders, verzendopties en kosten u hanteert. Ook kunt u per land en store-view de afhaal- en bezorgopties bepalen en kunt u verschillende afhaallocaties integreren in een gebruiksvriendelijk overzicht. Uw klant kan hier zelf de gewenste afhaallocatie selecteren.
De SmartConnect module van Transsmart is naadloos geïntegreerd in het beheerpaneel van Magento 2. Transsmart biedt twee modules aan binnen SmartConnect:

 • SmartConnect check-out

 • SmartConnect check-out + boeken & printen

 

SmartConnect check-out

De SmartConnect check-out module van Transsmart kan gezien worden als de “basismodule”. Met deze module kan de check-out geoptimaliseerd worden. Dit wordt gedaan door middel van de integratie van uw vervoerders, bezorgopties en afhaalopties in het bestelproces.
De voordelen op een rijtje:

 • De klant kan de bezorg- of afhaalopties gemakkelijk kiezen

 • Per bezorg-/afhaaloptie kunnen de verzendkosten bepaald worden

 • Alle opties zijn per land of store-view te bepalen d.m.v. Table Rates

 • Eigen winkels inzetten als afhaallocatie

 • Integratie met uw ERP-systeem mogelijk

 

 

 

SmartConnect check-out + boeken & printen

Wij adviseren om de volledige module van Transsmart te kiezen. Met de volledige module van Transsmart kan SmartConnect gekoppeld worden aan de backend van uw Magento 2 webshop. Door het koppelen kunt u direct uw zendingen aanmelden bij uw vervoerders. Dit scheelt enorm veel tijd, aangezien het nu niet meer nodig is om gegevens over te typen. Na aanmelding van de zending bij de vervoerder, ontvangt Transsmart de Track & Trace link van de zending die direct naar zowel u als uw klant gemaild wordt. Tevens wordt deze op orderniveau in uw Magento 2 omgeving geplaatst. Naast de voordelen van de basismodule, biedt de volledige module de volgende extra voordelen:

 • Snel & gemakkelijk uw zendingen aanmelden bij uw vervoerders

 • Zendingsdetails aanpassen (totdat label is geprint)

 • Uitvoeren van bulkacties om zendingen te boeken/printen

 • Gemakkelijk aanmaken van deelleveringen en retouropdrachten

 • Status van de zending altijd inzichtelijk

  

Transsmart laten koppelen door LAB51

Bespaar tijd met Transsmart. Wanneer u Transsmart door ons laat koppelen met uw Magento 2 webshop, behoort gegevens overtypen en vervoerders uitzoeken tot het verleden. Tevens wordt uw check-out geoptimaliseerd, waardoor de conversie zal gaan stijgen, oftewel meer omzet! Transsmart heeft voor u een pallet aan slimme & effectieve transport & logistiek oplossingen. Maak uw distributieproces beter, sneller, inzichtelijker én voordeliger.
 

Heeft u nog vragen?

Op de website van Transsmart kunt u uitgebreid informatie vinden over de mogelijkheden van Transsmart. Wilt u graag gebruik maken van Transsmart of maakt u al gebruik van Transsmart en wilt u dit graag koppelen met uw Magento 2 webshop? Neem dan contact met ons op!
 

 

Geschreven door Patrick Pool E-commerce Shop Manager