BLOG

Navision koppelen met Magento 2

28 maart 2018

Bent u op zoek naar hulp bij uw boekhouding? Bij LAB51 maken we gebruik van Microsoft Dynamics NAV, de ERP-oplossing voor MKB-bedrijven. Microsoft Dynamics NAV, ook wel bekend als Navision, wordt door meer dan 100.000 bedrijven ingezet voor het beheren van boekhouding, financiën en de bedrijfsvoering. Het pakket heeft een modulaire opzet en is een totaaloplossing. Door Microsoft Dynamics NAV te koppelen met uw Magento 2 webshop, heeft u altijd inzicht in uw boekhouding. Wissel automatisch gegevens uit tussen Microsoft Dynamics NAV en Magento 2 door de programma’s te laten koppelen bij LAB51.

 


Van Navision naar Microsoft Dynamics NAV

Navision is een ERP pakket dat werd ontwikkeld in 1983. Samen met de programma’s Axapta en Great Plains is het in 2002 overgenomen door Microsoft. Hierdoor nam Microsoft een belangrijke positie op de ERP markt. Tegenwoordig staan de ERP pakketten bekend als “Microsoft Dynamics AX”, “Microsoft Dynamics NAV” en “Microsoft Dynamics GP”. Microsoft Dynamics AX wordt voornamelijk ingezet door grote organisaties en ondersteunt grote en snel groeiende organisaties, die te maken hebben met end-to-end operaties (distributie, retail, productie etc.) en complexe business processen. Microsoft Dynamics GP is minder bekend in Nederland en wordt voornamelijk ingezet in Noord-Amerika.

Microsoft Dynamics NAV is ontwikkeld voor kleine en middelgrote organisaties en is de ideale ERP-oplossing. Het ERP pakket is zeer geschikt voor bedrijven die een minder complexe procesvoering hebben. Het ondersteunt bedrijven bij het automatiseren en het met elkaar verbinden van verkoop-, inkoop-, operations-, accounting- en voorraadbeheer. Alhoewel het officieel “Microsoft Dynamics NAV” wordt genoemd, wordt de term "Navision" tot de dag van vandaag nog vaak gebruikt.
 

LAB51 & Microsoft Dynamics NAV

Bij LAB51 hebben we ervoor gekozen om de focus te leggen op Microsoft Dynamics NAV. Zowel Microsoft Dynamics AX als Dynamics NAV zijn toonaangevende ERP-systemen uit de Microsoft- suite. De mogelijkheden van Dynamics AX zijn uitgebreider dan die van Dynamics NAV, en de verschillen zitten met name in het internationale en intercompany-karakter. Dynamics AX vraagt een iets grotere investering dan Dynamics NAV, zowel in licentie als in implementatie. Maar de ROI bij Dynamics AX ligt voor grotere en vooral internationale bedrijven hoger. Voor een wat kleiner bedrijf dat is gevestigd in één land en geen internationale groeiambities heeft is Dynamics NAV een prima overweging.
 

De mogelijkheden van Dynamics NAV

Ga aan de slag met de juiste ERP-oplossing die past bij uw groeiende bedrijf. Bekijk hieronder de mogelijkheden van Dynamics NAV.

  • Financieel beheer en accounting

Beheer uw geld, assets en bankzaken.

  • Toeleveringsketen, productie en bedrijfsprocessen

Volg en beheer uw productie, voorraad, bestellingen en leveranciers.

  • Verkoop en service

Beheer uw contacten, verkoopmogelijkheden en servicecontracten.

  • Projectbeheer

Maak schattingen, volg projecten en beheer capaciteit.

  • Business intelligence en rapportage

Krijg een holistisch overzicht van uw bedrijf en neem onderbouwde beslissingen.

  • Ondersteuning voor internationale valuta´s

Doe wereldwijd zaken in meerdere valuta´s en talen.

  • Flexibele implementatie

Implementeer lokaal of in de cloud, afhankelijk van welk model het beste past bij uw bedrijf.


 
 

Microsoft Dynamics NAV webshop koppeling Magento 2

Bij LAB51 hebben we al meerdere webshops gekoppeld met Microsoft Dynamics NAV. Dankzij de koppeling wordt Dynamics NAV geïntegreerd met uw Magento 2 webshop. De module zorgt ervoor dat alle datastructuren die u heeft opgezet binnen uw Dynamics NAV omgeving ook op dezelfde manier gesynchroniseerd worden met uw Magento 2 webshop. Haal het beste uit beide programma’s door ze te koppelen!

 

Heeft u nog vragen?

Op de website van Microsoft kunt u uitgebreid informatie vinden over de mogelijkheden van Microsoft Dynamics NAV. Wilt u graag gebruik maken van Microsoft Dynamics NAV of maakt u al gebruik van Microsoft Dynamics NAV en wilt u dit graag koppelen met uw Magento 2 webshop? Neem dan contact met ons op!

Geschreven door Patrick Pool E-commerce Shop Manager