BLOG

SendCloud voor Magento 2: wat kan de verzendtool voor je doen?

18 juli 2017

De verzendtool SendCloud kan je leven als webshopeigenaar stukken aangenamer maken. Met deze tool heb je alle verzendopties binnen handbereik; van connecties met verschillende vervoerders tot eenvoudig retourneren. En de gratis SendCloud Magento 2 module maakt het verhaal compleet.

Eigenlijk is het heel simpel. Voorheen gebruikte je misschien allemaal losse aanbieders voor je verzendingen en deed je veel handmatig werk. SendCloud heeft alle aspecten van het verzenden van je orders samengevoegd in 1 tool. Daardoor wordt de verzending van je producten vele malen makkelijker. En belangrijker nog: het bespaart je behoorlijk wat tijd!

Er zijn 9 vervoerders aangesloten bij SendCloud, waaronder DHL, PostNL, DPD en UPS. Met meer dan 10.000 webshops die gebruikmaken van SendCloud is het inmiddels een grote speler op de Europese markt.

SendCloud voor Magento 2

Sinds april 2016 heeft SendCloud een Magento 2 module. Daardoor werkt de verzendtool ook optimaal voor alle Magento 2 webshops. De plugin is volledig gratis en na installatie kun je meteen aan de slag. Hoe die installatie precies in zijn werk gaat, kun je lezen in de handleiding van SendCloud.

sendcloud-verzendtool-magento2-lab51.jpg

Hoe werkt het?

Werken met de verzendtool van SendCloud kan in 5 stappen:

 1. Verbind je webshop
  Je kunt dankzij de SendCloud Magento 2 plugin erg gemakkelijk je webshop verbinden met de verzendtool. Een kwestie van installeren en je kunt aan de slag!

 2. Orders komen binnen en je kunt verzendlabels plakken
  Alle data die nodig is om je orders te verzenden, komt automatisch binnen via de API-koppeling. Van Magento 2 naar de SendCloud-tool. Vervolgens kun je met 1 klik verzendlabels printen en deze op je orders plakken.

 3. Verzenden van de orders
  Er zijn 9 vervoerders aangesloten bij SendCloud. Zo kun je kiezen welke vervoerder het beste aansluit bij de service die je wil bieden met jouw webshop. Overhandig de pakketten aan SendCloud tot en met 22.00 uur (cut-off tijd) en ze gaan via de vervoerder richting je klant of naar een afhaalpunt (indien je klant daarvoor heeft gekozen).

 4. Houd je klant op de hoogte
  Natuurlijk wil je klant weten waar zijn pakket is. SendCloud kan volledig automatisch Track & Trace-mails versturen. Je kunt deze mails personaliseren en zelf kiezen op welk moment ze worden verstuurd. Weer een zorg minder!

 5. Retourneren? Geen probleem!
  Met de tool maak je gemakkelijk een retourportaal die perfect bij jouw webshop past. Het maakt retourneren van een order handig voor je klant, maar het verwerken ervan ook erg praktisch voor jou. En natuurlijk kun je in 1 klik retourlabels printen.

verzenden-sendcloud-magento2-lab51-(1).jpg

LAB51: partner van SendCloud

LAB51 heeft ervaring met de verzendtool en gebruikt het in enkele Magento 2 webshops van klanten. Daarom zijn we ook officieel partner van SendCloud. Speciaal voor onze klanten kunnen we de diensten van SendCloud tegen een voordelig tarief aanbieden. Interesse om het verzenden van orders stukken makkelijker en efficiƫnter te maken? Neem contact met ons op. We helpen je graag!

Geschreven door Frank Daamen Partner & Online Marketeer