Tuin en Water

De webshop voor de handige tuinliefhebber

Achtergrond

Ideaal voor hoveniers en andere tuinprofessionals

Tuin en Water, onderdeel van DVC Watergroep, heeft een zeer ruim assortiment aan alles wat met tuinberegening, vijvers en waterbehandeling te maken heeft. Niet voor niets weten veel professionals de shop te vinden, maar ook de showroom in Dussen. De specialisten van DVC Watergroep staan altijd klaar met gepast advies.

De uitdaging

Verhuizen! Van Magento 1 naar Magento 2

Tuin en Water had een webshop in Magento 1. Het was hoog tijd voor de overstap naar Magento 2. Een flinke uitdaging met ongeveer 4.500 producten. Daarnaast moest alle data, orders en klantgegevens ook mee in de verhuisdoos!

De aanpak

Stap voor stap

Nadat we duidelijk hadden wat gemigreerd móest worden uit Magento 1 (en wat dus niet) zijn we aan de slag gegaan met de realisatie van de webshop. Vervolgens kon alle data worden overgezet. Waar Magento 1 nog niet lekker praatte met Magento 2 hebben we dat meteen opgelost. Ook hebben we alle oude URL´s opgevangen met redirects, waardoor de waarde van de pagina´s niet verloren ging. En dit is de korte, eenvoudige uitleg ;)

Het resultaat

Frisheid ten top!

Een frisse webshop met verbeterde navigatie en snellere reactietijd. Klanten kunnen nu ook gemakkelijk op mobiele apparaten shoppen. En natuurlijk: dat allemaal in Magento 2! Kijk maar eens op www.tuinenwater.shop.

Bekijk

Gerelateerde cases

Interesse in onze diensten?

Kom een kopje koffie drinken!

John van der Stelt John van der Stelt Partner & E-commerce adviseur john@lab51.nl
013 - 5458018