WIKI

E-learnings

Wat zijn E-learnings?

E-learning betekent letterlijk vertaald 'online opleiden'. Hierbij ga je op een interactieve manier aan de slag waarbij je gebruik maakt van een computer. De 'e' in E-learning duidt op het gebruik van de 'elektronische snelweg' en de bijbehorende technologie. 

Waarom zou je gebruik maken van E-learnings?

Met behulp van E-learnings hebben de 'studenten' ieder moment van de dag toegang tot de leeromgeving. Werknemers hebben toegang tot trainingsmogelijkheden waar en wanneer ze willen. Ze kunnen dus thuis aan de slag, maar ook op het werk. Het lesmateriaal kan gemakkelijk in verschillende blokken worden gedeeld. De lerenden kunnen in hun eigen tijd en tempo leren. In een korte tijd kun je een groot aantal studenten en werknemers trainen, omdat je ze niet meer samen hoeft te brengen in één ruimte. 

Met E-learnings kun je een rijkere leeromgeving maken. Je kunt geautomatiseerd toetsen afnemen, en gemakkelijk verschillende bronnen gebruiken. De deelnemers kunnen door middel van gamification gemakkelijk gemotiveerd worden en complexe problemen leren op te lossen. De betrokkenheid van de deelnemers wordt verhoogd.  

Hoe maak je een E-learning?

Bij LAB51 ontwikkelen wij E-learnings met behulp van Articulate Storyline. Hiermee creëer je een interactieve leeromgeving die je leerlingen actief betrekt bij het lesmateriaal. Bekijk hier hoe jij in samenwerking met LAB51 jouw leerlingen kunt motiveren met behulp van Articulate Storyline.

 

 

Geschreven door Frank Daamen Partner & Online Marketeer