BLOG

Weer 2 Magento 2 webshops in de lucht!

25 augustus 2017

Het stof is gaan liggen. Het zweet staat nog op onze voorhoofden. De lege pizzadozen liggen in de hoek van het kantoor als stille getuigen van de overwerkavonden. Maar het is gelukt: we hebben deze maand weer 2 Magento 2 webshops opgeleverd!

Tuin en Water

webshop-magento2-tuinenwater-lab51.jpgTuin en Water, de webshop voor de handige tuinliefhebber, was toe aan de grote oversteek. De verhuizing der verhuizingen. De overstap naar Magento 2. De ondersteuning van Magento 1 loopt immers af, dus de overstap heeft een duidelijke noodzaak.

Zo gezegd, zo gedaan. Alle producten, data, orders en klantgegevens moesten naar het nieuwe platform. Hier lag een flink migratieproces aan ten grondslag, want Magento 1 en 2 zijn compleet andere systemen.

Uiteindelijk staat er een frisse, responsive webshop met vernieuwde navigatie! Neem maar eens een kijkje op www.tuinenwater.shop.

Doe Het Zelf Beregening

webshop-magento2-doehetzelfberegening-lab51.jpg
De webshop van Doe Het Zelf Beregening draait nu ook op Magento 2. Deze webwinkel voor doe-het-zelvers die aan de slag willen met het aanleggen van een tuinberegeninginstallatie is, net als Tuin en Water, onderdeel van DVC Watergroep. Dus de wens was hetzelfde: vernieuwing en verbetering met Magento 2.

Ook hier was de migratie een nauwkeurige onderneming. Naast de data uit Magento 1 moesten we ook content uit Wordpress overzetten. Daarnaast hebben we de best bezochte categorie├źn in een overzichtelijk, verticaal menu gezet om de gebruiksvriendelijkheid te verhogen.

Het resultaat is een vliegensvlugge, responsive webshop. Een shop waar doe-het-zelvers gemakkelijker hun weg in kunnen vinden, wat moet bijdragen aan nog betere conversies! Neem maar eens een kijkje op www.doehetzelfberegening.shop.

Geschreven door Frank Daamen Partner & Online Marketeer