BLOG

3 Magento 2 webshops in 1 maand

16 juni 2017

Oké. We spelen veel tafelvoetbal bij LAB51, maar we werken ook hard! Afgelopen maand hebben we maar liefst 3 volledige Magento 2 webshops opgeleverd. Een korte uitleg over wat we hebben gedaan.

Foto Jans

Foto Jans, de fotospecialist van Tilburg en omstreken, had een Magento 1 webshop. Deze was al wat verouderd, dus een flinke opschoonbeurt kwam als geroepen. Een overstap naar Magento 2 is dan snel gemaakt.

In theorie, welteverstaan. De migratie betekende namelijk het overzetten van 5.000 producten, samen met alle orders, klanten en attributen.

Nu is FotoJans.nl een vliegensvlugge en responsive webshop. De webwinkel is verbonden aan het kassasysteem van de 2 fysieke winkels om de voorraad actueel te houden. Ook hebben we een koppeling gemaakt met IceCat voor het importeren van producten.

Webshop van Foto Jans door LAB51 in Tilburg

Altena Aqua

Denk je aan een zwembad in je achtertuin? Dan moet je bij Altena Aqua zijn. Voor deze goeroe op het gebied van zwembaden en zwembadonderhoud hebben we een compleet nieuwe webshop opgezet. Natuurlijk met Magento 2.

We hebben 3.000 producten in de webwinkel geplaatst. Dankzij een snelle laadtijd en het toepassen van SEO-technieken in de content realiseerden we een stijging van 200% in organisch verkeer.

Altena Aqua maakt nu ook gebruik van MailChimp om klanten op de hoogte te houden van acties en nieuws over producten en zwembaden.

Webshop van Altena Aqua door LAB51 in TilburgBST Group

BST Group levert al meer dan 28 jaar oplossingen op het gebied van headsets en opnameapparatuur. In 2016 wonnen ze de Jabra Reseller of the Year award, dus je kunt spreken van een interessante opdrachtgever.

De wens was simpel: een nieuwe, dynamische webshop met een moderne look. Ook wilde BST Group kunnen werken met verschillende klantgroepen en moesten klanten op rekening kunnen bestellen.

De Magento 2 webshop die we voor BST Group hebben gemaakt, voldoet aan de verwachtingen. Daarnaast is hij snel, onder andere dankzij de hosting bij Byte. De site werkt uitstekend op alle devices en klanten worden geïnformeerd via e-mail dankzij MailChimp. 

Webshop van BTS Group door LAB51 in Tilburg

Geschreven door Frank Daamen Partner & Online Marketeer